Λίγα λόγια για εμάς και την εφημερίδα μας!

Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια της δημοσιογραφικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς να δημιουργήσει και να διατηρήσει μία δίοδο ενημέρωσης των αναγνωστών της για θέματα της πόλης του Κιλκίς, καθώς και να επικοινωνήσει προς τα έξω τις δράσεις του σχολείου μας...

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δράσεις του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στη διάρκεια των Χριστουγέννων


Στο σχολείο μας στο πλαίσιο των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν  διάφορες εκδηλώσεις με θέμα την βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και την οικονομική ενίσχυση της χορωδίας του γυμνασίου μας.
Αρχικά μαζεύτηκαν τρόφιμα και είδη υγιεινής  τα οποία δόθηκαν στην μη κερδοσκοπική οργάνωση << Χαμόγελο του Παιδιού>>.  Μαθητές απ’ όλες τις τάξεις κλήθηκαν να αγοράσουν ο καθένας ό,τι μπορούσε και να το φέρουν στην είσοδο του σχολείου σε ένα καρότσι το οποίο ήταν τοποθετημένο εκεί από την διεύθυνση του σχολείου μας. Όσα συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού μετά τη λήξη  των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επίσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών από μπουκάλια.  Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά στον αγώνα αυτό και ελπίζουμε α ένα αναπηρικό καροτσάκι.




Τέλος, η χορωδία του σχολείου μας μεμέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς να μαζέψουμε όσα καπάκια χρειάζονται γι υπεύθυνη την καθηγήτρια της μουσικής, Δήμητρα Ζιώγα, και τη συνοδία καθηγητών του σχολείου, την τελευταία ημέρα μαθημάτων, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, βγήκαν από το σχολείο για να πουν τα κάλαντα. Ο σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για δαπάνες της σχολικής χορωδίας. Η χορωδία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας  και μάζεψε αρκετά  χρήματα από τους περαστικούς. Επιπλέον πέρασε από την Νομαρχία, το Δημαρχείο και από το γραφείο της Μητρόπολεως  όπου τους υποδέχθηκαν και τους άκουσαν με χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.